Welkom op de terugkijkpagina van BridgeTV

Je vindt hier eerdere uitzendingen en bijbehorende opwarmers. Veel plezier!

Scherm vergroten, meer kijken, abonneren

Je kunt op deze pagina alle functionaliteiten gebruiken van YouTube, zoals je scherm vergroten en verkleinen met het icoontje rechtsonder. Wil je geen uitzending missen, abonneer je dan alvast op het nieuwe BridgeTV kanaal.

Wil je meer uitzendingen kijken, kies dan de knop ‘laad meer’. Je kunt dan ook een herhaling bekijken van een leuke, eerdere uitzending. Veel plezier!

22 mei 2023, Karen

Eerst naar de opwarmer

Ben je net als Karen ook geïnteresseerd in het afspel, dan is deze uitzending extra leerzaam. Het is de laatste van dit seizoen, we wensen jullie een hele fijne zomer!  Speel je thuis of waar dan ook ter wereld een leuk spel of kom je een probleem tegen tijdens een zomerdrive of cafétocht? Stuur het gerust in, we bereiden in de vakantie de uitzendingen na de zomerstop voor.

Ruurd was trouwens even vergeten dat dit al de laatste voor de zomerstop is, omdat het komende maandag Pinksteren is:). Wanneer we er weer zijn melden we ons, na de zomer of met een spontane aflevering, een spel op locatie, of een herhaling van een leuk thema. Als je ons volgt via de mail hoor je het vanzelf. Aangeven dat je BridgeTV wilt volgen doe je hier.

15 mei 2023, Ans

Eerst naar de opwarmer

De keuze van je opening (als in de opwarmer) is natuurlijk van belang, in dit spel is het verder bieden nóg belangrijker. Check de uitzending maar eens. De ontknoping van het spel van Ans (de wilde negenpunter) met weer heel veel tips. De voorlaatste van dit seizoen, volgende week de allerlaatste voor de zomerstop, dus geniet nog even volop van de opwarmers en uitzendingen. Wat doet het panel en welke inzichten krijg je deze week van bridgecoach Ruurd? Je ziet het in BridgeTV. Veel plezier! PS Je kunt ook nu de uitzending over RKC nog even terugzien (onder de uitzending op deze pagina).

Klik hier om je spel in te zenden!

8 mei 2023, Annekee

Eerst naar de opwarmer

Een spel dat je de ogen kan openen! De meesten van jullie gaan in het opwarmspel voortvarend (op weg) naar een schoppenmanche. En inderdaad, die schoppenfit is er, MAAR… er is nog veel meer te ontdekken. In deze korte uitzending krijg je heel veel nuttige tips over het bepalen van je contract, ook wanneer dat ogenschijnlijk eenvoudig is.

Ook bij deze uitzending kun je nog even de uitzending over RKC willen terugzien. Deze hebben we herhaald voor je, zodat je hem gemakkelijk kunt terugvinden opYouTube of in de afspeellijst op onze Facebookpagina.

Klik hier om je spel in te zenden!

1 mei 2023, Pierre

Eerst naar de opwarmer

De ontknoping van het spel van Pierre, met weer heel veel tips. Wat doet het panel en welke inzichten krijg je deze week van bridgecoach Ruurd? Je ziet het in BridgeTV. Veel plezier! Nog drie afleveringen tot de zomerstop, dus geniet nog even van de opwarmers en uitzendingen!

Klik hier om je spel in te zenden!

24 april 2023, Ton

Eerst naar de opwarmer

Welkom kijkers bij het spel van Ton. In de opwarmer (daarin vroegen we het allereerste bod) kozen de meeste mensen voor doublet. In de praktijk gaat de herbieding daarna heel erg vaak mis. Benieuwd wat het panel doet en naar de rest van het spel? Veel plezier! Er is ook een kort filmpje gemaakt tijdens de supergezellige BridgeTV Drive op 21 april. Dat vind je ook hieronder én op ons kanaal.

Klik hier om je spel in te zenden!

21 april 2023, BridgeTV Drive

17 april 2023, Myriam

Eerst naar de opwarmer

Welkom kijkers bij het spel van Myriam. Partner geeft met doublet een vierkaart schoppen aan. De vraag is nu eigenlijk hoe je gaat steunen? Ruurd en panel gaan ermee aan de slag. Veel plezier!

Vind jij het ook leuk om mee te spelen en panelleden, Ruurd en andere kijkers te ontmoeten tijdens de BridgeTV Drive op 21 april? Je vindt hier alle informatie.

Klik hier om je spel in te zenden!

3 april 2023, Marianne

Eerst naar de opwarmer

Welkom kijkers bij het spel van Marianne. Partner geeft met doublet een vierkaart schoppen aan. De vraag is nu eigenlijk hoe je gaat steunen? Ruurd en panel gaan ermee aan de slag. Veel plezier!

Vind jij het ook leuk om mee te spelen en panelleden, Ruurd en andere kijkers te ontmoeten tijdens de BridgeTV Drive op 21 april? Je vindt hier alle informatie.

Klik hier om je spel in te zenden!

27 maart 2023, Milou

Eerst naar de opwarmer

Welkom bij BridgeTV van 27 maart. Welkom kijkers bij het spel van Milou! In de uitzending bekijken we dit spel van alle kanten, want het is heel erg leuk. Waarschuwing: we beginnen dus niet meteen met de opwarmer :-). Veel plezier!

Vind jij het ook leuk om mee te spelen en panelleden, Ruurd en andere kijkers te ontmoeten tijdens de BridgeTV Drive op 21 april? Je vindt hier alle informatie.

Klik hier om je spel in te zenden!

20 maart 2023, Jan

Eerst naar de opwarmer

Welkom bij BridgeTV van 20 maart. Help, partner opent in mijn renonce! Er ontstaat een bijzonder probleem wanneer je partner de kleur opent die jij helemaal niet hebt. Wat zou jij doen in de situatie van Jan?  Je partner opent 1 schoppen, rechts van je volgt de tegenpartij 2 harten. Je hebt vier mooie hartens, drie mooie ruitens en zes klaveren, maar helaas NUL schoppens. Wat gaat het panel doen en welke tips krijg je van Ruurd? Dat zie je in de uitzending hieronder.

WE HOPEN JE TE ZIEN OP DE BRIDGETV DRIVE IN ARNHEM OP 21 APRIL. Veel plezier!

Klik hier om je spel in te zenden!

13 maart 2023, Mark K

Eerst naar de opwarmer Welkom kijkers! Handen met twee vierkaarten in de hoge kleuren zijn interessant, zeker als je ook nog eens achttien punten hebt. Inzenders openen met 1 klaveren (of 1 ruiten), 1 harten, 1 sans of zelfs 2 sans. Wat zou jij doen? Kijk mee met Ruurd en panel wat Mark deed en naar andere mogelijkheden. En natuurlijk naar het vervolg van het spel. WE HOPEN JE TE ZIEN OP DE BRIDGETV DRIVE IN ARNHEM OP 21 APRIL. Veel plezier!

6 maart 2023, Mark G

Eerst naar de opwarmer

Welkom bij BridgeTV. Behalve mooi bieden geeft dit spel de mogelijkheid tot prachtig afspel, we behandelen allebei. Jullie aanpak op de opwarmer bij het spel varieerde nogal. Wat is nu beter: eerst steunen en dus fit vertellen? En hoe doe je dat dan, maak je er meteen 4 schoppen van of vertel je bijvoorbeeld dat geen klaveren hebt? Of steun je niet meteen maar wil je eerst je eigen mooie kleur in beeld brengen? Veel plezier!

13 februari 2023, Ben

Eerst naar de opwarmer

Welkom bij BridgeTV. Ben doubleerde en voelt zich ongetwijfeld gesteund door velen van jullie. Toch komen er addertjes onder het gras vandaan. En hoe zit het nou met dat eerste bod, op drie harten? Veel plezier!

6 februari 2023, Marisca

Eerst naar de opwarmer

Echt veel handige tips in deze uitzending met Marisca. Om te beginnen komt de regel van 20 van pas, met een nuance. Ook krijg je tips over de vierde kleur. En wat bedoelen we nou eigenlijk met ‘een controle’?

30 januari 2023, Ans

Eerst naar de opwarmer

Ans stuurde dit interessante spel in en daar zijn we blij mee, want het levert fantastische invalshoeken voor beginners en basisspelers. Dit spel gaat je een beter inzicht geven, gegarandeerd!

23 januari 2023, Marie-José

Eerst naar de opwarmer

Gelukkig vinden we de tegenstanders aardig, want  ze moeten zo nodig openen met een zwakke twee in ruiten. Dat brengt Marie-José en haar partner in een lastig parket. Hoe los jij dit op?

16 januari 2023, Truus

Eerst naar de opwarmer

Vaak bepaalt de tegenpartij of je in de problemen komt en dat maakt bridge alleen maar leuker!

10 januari 2023, Hennie

Eerst naar de opwarmer (drieluik)

Hennie heeft een zevenkaart klaveren, slechts één harten en 7 punten. Zijn partner opent 1 schoppen.

19 december 2022, Geertje

Eerst naar de opwarmer?

Geertje luistert de uitzending op met haar Vlaamse inzichten en gezelligheid.

Eerdere uitzendingen

Eerdere afleveringen zonden we uit via de Facebookpagina van de BridgeBond. Je kunt ze terugkijken, hier op de website van de BridgeBond.

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer.

BridgeTV is een samenwerking tussen BridgeSchool Arnhem en de Nederlandse Bridge Bond.

Oplossingen en tips

In de uitzending krijg je de oplossing en heel veel tips. Om iedereen te kunnen laten meedoen zenden we na elkaar uit op de kanalen, in plaats van tegelijkertijd. Kijk waar en wanneer jij dat het prettigst vindt, dat kan vanaf:

 • 15.00 uur op  YouTube
  TIP: Abonneer je op het kanaal als je de volgende keer wilt zien wanneer we live gaan.
 • 15.30 uur op de website
 • 16.00 uur op Facebook
  TIP: Volg ons als je de volgende keer wilt zien wanneer we live gaan. Als je gebruikmaakt van Facebook is dit een leuke manier om elkaar te leren kennen.

  Volgen

  We houden je op de hoogte, als je dat wilt.

2 4 stemmen
Artikelbeoordeling