Wat zou jij doen?

Begin maart verschijnt hier de nieuwe opwarmer (ivm de krokusvakantie). Tot die tijd kun je nog meedoen met het spel van Ben. Je kunt ook jouw probleemspel inzenden.

Zoals wel vaker laat de tegenpartij Ben niet ongestoord bieden als hij twintig punten opraapt. Om te beginnen opent de tegenstander links 1 harten, waarop partner past en rechts drie harten komt. Je past nu. Ben vraagt zich af of dat je keuze zou zijn. Dan vervolgt de openaar met 4 harten, waarop partner en rechtertegenstander passen. Vier harten ‘komt nu dus naar je toe’. De vraag van Ben luidt: wat is nu je bieding? Een mooi spel, want het heeft eigenlijk al twee beslismomenten in de opwarmer. We zijn heel benieuwd naar jouw visie op de zaak.

Het opwarmspel van 13 februari, Ben

Doe mee via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:

BridgeTV Het spel van 13 februari 2023, Ben

Speel mee: post hieronder jouw bieding

Je hebt de kaarten op de foto. Wat doe jij in deze situatie(s)? Uiteraard horen we altijd graag je overwegingen erbij!

TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien.

De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
134 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

na 3harte biedt ik zelf 4harten in zuid en wacht af

Ik denk dat ik na 3 harten doublet had gezegd. Als West dan 4 harten biedt, dan weer doubleren, maar nu als straf.

Ik zou passen. Ze gaan vrijwillig naar de manche met 20punten. Oost heeft waarschijnlijk een 6-6 of 6-5 in harten/Ruiten. Het is maar de vraag of je je azen en heren wel maakt. Een doublet maakt alleen maar slapende honden wakker.

Ik denk dat ik in de eerste biedronde meteen 3SA zou bieden in de hoop de tegenstanders uit een 4harten contract te houden als ze in de tweede biedronde toch 4 harten bieden, dan (straf)doublet.

Ik wil een aantal inzenders aanraden de spelregels nog maar eens te lezen: na 4Ha is 3SA en 2SA onvoldoende, evenals 4H die ik ook als inzending voorbij heb zien komen.
Tel ook eens de punten – dat zijn er twintig – in je hand, de tegenstanders bieden vrijwillig de manche, dus mag je aannemen dat je partner echt niks heeft. Maar met deze harten en de zwarte heren en azen is de kans groot dat ze down gaan. Doubleer, dat is op dit niveau met zo’n biedverloop normaal voor straf. Dat kan fout gaan, maar zoals een zeer ervaren en behoorlijk goede speler (Nederlands kampioen senioren viertallen) me ooit vertelde: “Als ze altijd down gaan als je doubleert, doubleer je niet vaak genoeg”.

Rob

Doubler

Doublet

Doublet

Zie ik goed dat “ik” de eerste ronde gepast heb? Dat zou ik dan nog eens willen heroverwegen, maar nu het zo is, zou ik in deze ronde willen passen. Mijn partner heeft w.s. weinig tot niets, en ik heb geen echt duidelijk bod.

strik erom (X) en succes 🙂

strafdoublet
met 20 punten kun je heel lastig het contract halen

strafdoublet in de hoop dat je vier à 5 slagen kunt maken (KL A en H; tenminste Ha heer en van Sch A en misschien ook nog H.

ik durf hier best een doublet aan ( no guts no glory). gezien mijn kaart verwacht ik geen vervolgbiedingen.

Dirk

Doublet, tegenpartij gaat vermoedelijk 1 of 2 down, uitgaande dat je partner 0 punten heeft.

Strafdoublet. Ze maken geen 4 harten, want ze hebben maar max. 20 punt.

Doublet

Doublet voor straf.

Zelf 2 Sa met 20 P. , maar tegen 4 harten heb je zeker 4/5 slagen, dus het wordt doublet

Ik zou gaan doubleren

Ws een 20 x20 pt spel.
Pas en hopenlijk met de 5 slagen de tegenpartij down spelen.

Ik zou na 3 harten doublet doen en afwachten wat mijn partner antwoord. Na 4 harten zou ik passen.

Na 3Ha 3Sa en na 4Ha dbl.

Doublet

Strafdoublet

20 punten 1 klaveren biedt ikomteopenen

Na 1H-pas-3H weet je dat de overige 20 punten (vrijwel) geheel bij de tegenpartij zitten. Openaar W heeft een krappe opening met lange (en dus ook korte) kleuren (regel van 20) en/of bijbieder O heeft fitpunten bij te tellen. Na 3H zou ik zeker passen: een DBL dwingt partner tot een bod met nul punten. Ik ben niet kort genoeg in harten en heb geen 4-kaart schoppen, 3SA spelen wordt een drama: ik ga waarschijnlijk 4 down. Dus pas.
Na 4H van openbaar weet je dat ze 25 virtuele punten hebben, dus 5 bijgetelde fitpunten. De kans dat je je 2 azen en heren maakt wordt daarmee kleiner: wellicht hebben ze singletons of een renonce. Harten H en B worden er wellicht uitgesneden: na een DBL weet de leider waar de punten zitten. Dus weer pas.

Ik zou nu doublet bieden

3Sa, na 3 H.
Na 4H : pas

Na 1H-pas-3H weet ik dat de tegenpartij de resterende 20 punten heeft. W heeft een krappe opening met lange kleur(en) en/of O heeft fitpunten bij te tellen, want O belooft 10-11 punten. Als ik nu DBL zeg, kan W passen en moet partner met 0 punten bieden. Aangezien ik geen 4-krt schoppen heb en niet kort in harten ben, is dat geen goed idee. 3SA bieden – meteen of na partners antwoord op mijn DBL betekent minstens 4 slagen down gaan. Dus PAS.

Na wests 4H-bod weet ik dat O-W 25 virtuele punten hebben, dus 5 fitpunten samen. Waarschijnlijk hebben ze singletons of een renonce en ga ik mijn 4 zwarte Azen&heren niet maken. Als harten A en V bij de leider zitten, maak ik ook geen hartenslag: na DBL weet de leider waar de plaatjes zitten. Dus PAS.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Marie-José Huis in 't Veld

Doublet

Ik zou 2 sa openen. 4-3-3-3 en overal dekking

Beide keren passen. Tp heeft waarschijnlijk de resterende 20 punten en hebben flink geherwaardeerd omdat ze unbalanced zijn. Dus zelfs maar de vraag of jij je vier tophonneurs maakt. En je troefkaarten worden er waarschijnlijk ook uit gesneden.

doublet
rechts: met bijbod 3 Ha + 10 -11 pnt + 3 krt Ha
links openaar: heeft dus max 10 punt; en gezien zijn 4 Ha bod: een hand die een opening waard is.
ik vermoed een zwakke 7 of 8 kaart, en een singleton.
De 20 punter heeft potentieel als slagen: 2 Sch + 2 Kl + 2 Ha (omdat ik denk dat de hoge harten rechts zitten)

Ik zou in de eerste ronde een doublet geven. Ongeacht mijn verdeling (meer als17 plus) en daarna verder gaan in sans.
Nu in deze situatie bied ik een strafdoublet!

Bij niet kwetsbaar tegen kwetsbaar: doublet op 3 harten (ik heb 3 mooie schoppens, partner heeft mogelijk wel 5 schoppens en 0 ruiten), anders pas.
Daarna indien nodig daarna een strafdoublet op 4 harten.

doublet.
De tegenpartij heeft maximaal 20 punten. Ik heb zelf 4 of 5 vaste slagen en 20 punten.

Na 4harten bied ik strafDoublet

strafdoublet

Na 3 ha zou ik doublet bieden. Gaan zij hierover heen met 4 harten, dan opnieuw een doublet.

Ik zou na 4harten strafdoublet leggen

Strafdoublet je hebt al 4 slagen in de hand

Doublet voor straf ; ik heb 5 vaste slagen in mijn hand.

doubleren

doublet. Partner mag uitnemen of het wordt voor straf.

doublet, 4 slagen halen is niet erg ingewikkeld

2SA, 20-22 punten, sa-verdeling

2SA: SA-verdeling en 20 pt

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. Je ziet hier de nieuwste uitzending:

5 1 stem
Artikelbeoordeling