Wat zou jij doen met de hand van Marisca?

Op een gezellige vrijdagavonddrive krijgt Marisca deze hand. Ze mag de bieding beginnen. Liefhebbers mogen aangeven of ze hun bod van de kwetsbaarheid laten afhangen. Waarvoor zou jij kiezen?

Doe mee via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:

Op een gezellige vrijdagavonddrive krijgt Marisca deze hand. Ze mag de bieding beginnen. Liefhebbers mogen aangeven of ze hun bod van de kwetsbaarheid laten afhangen. Waarvoor zou jij kiezen?

Speel mee: post hieronder jouw bieding

Je hebt deze ’tienpunter’ met een zeskaart ruiten en vierkaart schoppen. Wat zou jij doen? Uiteraard horen we altijd graag je overwegingen erbij! TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien. De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
202 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Als er nog niet is geboden bied ik 2 Ru. (Zwakke twee)

Chopinstraat 15, Hellevoetsluis, 3223TC, NL

Eerst passen daarna 2 ruiten

1 ruiten, regel van 20

Pas en daarna bieden/ volgbod

Ik zou 2 ruiten bieden, zwakke twee

ik open 1ruiten regel van 20

Zwakke 2 ruiten met 6 kaart ruiten en 10 punten.

Ik bied 1 ruiten (regel van 20), misschien een schoppen fit. Anders zuinig 2 ruiten herbieden.

2Rui (zwakke twee), als maat iets zegt kan ik nog altijd de schoppen bieden, de 6krt is dan meteen bekend

2 ruiten

Gezien de 4 kaart schoppen zou ik kiezen voor 1Ru (kan volgens regel van 20) om de mogelijkheid van een schoppenfit te onderzoeken.

als ik mag starten bied ik 2 ruiten (zwakke 2 opening)

Carla

2ruiten zwakke 2 max 10 p

ik zou 2 ruiten bieden, zwakke 2

6-10 punten met twee honneurs: 2 Ruiten; zwakke twee

Mijn bod is pas

1 Ruiten
als ik niet kwetsbaar ben met de regel van 20

De regel van 20, 1 ruiten

2 ruiten.

Ik bied ook 2 Ruiten. De schoppen is mooi meegenomen , als ik mag spelen.

Zwakke twee als opening (conventie met partner), ev. gevolgd door 2 schoppen (is door het eerdere bod geen reverse)

1 ru… regel van 20

Zwakke twee RUITEN

Openingsbod; 1 Ruiten
motivatie: onevenwichtige kaart; voldoet net aan regel van 20; een hand waarin met Ruiten 5 slagen gemaakt worden. Na de bieding van partner kan ik nog de 4 krt schoppen noemen.

2ru

1 Ruiten, volgens de regel van 20 en de meeste punten in de twee langste kleuren. Kwetsbaarheid speelt geen rol.

Pas. Met een vierkaart hoog geen zwakke 2 openen. Wellicht mis je anders een schoppen contract.

Mijn voorkeur = 1 Ruiten. Ik heb een tweede biedbare hogere (!) kleur én heb niet 6 maar 10 punten (regel van 20). Kies ervoor om (1 kaartje te liegen – geen 2 Ruiten te bieden – én) meer ‘ruimte’ te laten om op ’n niet te hoog niveau de schoppen ook nog te kunnen laten horen. Misschien hebben we een fit. Kwetsbaarheid (nog) niet relevant.

eerst passen, waarschijnlijk geen rondpas gezien deze verdeling, daarna 2 ruiten of zelfs 3 als partner opent

2 ruiten, zwakke 2. Je wil graag biedruimte wegnemen voor de tegenpartij

Mijn voorstel is eerst pas en daarna 2 R. (0-9 pnt) Er zijn 10 pnt!

Iruiten /regel van 20) en dan de schoppen bieden

Zwakke 2

1 ruiten

1 Ruiten (Regel van 20)

Ik zou twee ruiten bieden, zwakke twee, 6-10 punten. Dan is het puntenaantal meteen duidelijk.

Ik open met 2 ruiten

Zwakke 2R. mooie 10 pt, 6 kaart, twee goede honneurs in ruiten. Maak het t.p. moeilijk!

ik zou 1 ruiten bieden, regel van 20

1 R, volgens de regel van 20. Dan afwachten of partner bij kan bieden

2t

Pas

Ik zou starten met zwakke 2R, omdat ik het te riskant vind om met 1S te beginnen. Partner rekent dan op openingskracht.

Als er niets geboden is 2ru (zwakke twee)

In de eerste en tweede hand pas; in 3de en 4de hand 2 ruiten( zwak, Max 10 pnt)

Gezien de verdeling en een vierkaart in een hoge kleur erbij kies ik voor 1 ruiten (regel van 20). Als partner 1 schoppen biedt, hebben we een schoppenfit. Als ik 2 ruiten open, zal partner in de regel niet een andere kleur gaan bieden en gaan we een eventuele schoppenfit niet vinden. Had ik er een vierkaart klaveren bij gehad ipv schoppen, dan zou ik 2 ruiten openen.

1 ruiten, regel van 20

1ruiten ( regel van 20)

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. Je ziet hier de nieuwste uitzending:

4.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling