Het spel van Marie-José: wat zou jij doen?

Het vorige spel, van Truus, heeft veel reacties teweeggebracht, de opwarmer is zelfs een universeel probleem gebleken. Het hele spel staat inmiddels op de website, je kunt de opwarmer en uitzending terugkijken via het overzicht. Tijd voor een nieuwe en je kunt weer meedoen! Zoals we vorige week al merkten bepaalt de tegenpartij vaak hoe lastig je het krijgt en dat maakt bridge alleen maar extra spannend. Gelukkig vinden we de tegenstanders aardig, want in deze opwarmer moeten ze zo nodig openen met een zwakke twee in ruiten. Dat bracht Marie-José en haar partner in een lastig parket.  Hoe los jij dit op?

Doe mee via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:

Speel mee: post hieronder jouw bieding

Je hebt deze mooie hand met een zevenkaart in harten en de tegenpartij opent een zwakke twee in ruiten. Wat doe jij nu? Als altijd horen we graag je overwegingen erbij!

TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien.

De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
180 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2 harten

4 harten, ik reken op 3 verliezers

Ik zou 4 harten bieden.

4Harten

Doublet 17 plus. Partner heeft nog niet geboden. Afhankelijk wat partner aangeeft ga ik naar 3 harten of 4 harten,

Doublet. Afhankelijk van de reactie van mijn partner ga ik naar 3 of 4 harten.

(Informatie)doublet; geen 4-4-4-1 maar 18+punten. Partner mag niet passen. Je biedt in tweede ronde harten.

Ik bied eerst doublet (negatief) en vervolgens in mijn 2e beurt (partner biedt iets of de tegenpartij) bied ik Harten op het laagst mogelijke niveau (waarschijnlijk 3Ha). Door eerst te doubleren en daarna een eigen kleur te bieden, geef ik een sterk spel aan. Mijn 2e bod is voor partner semi manche forcing. Ook slem sluit ik niet uit. Voor een direct 4Ha bod ben ik te sterk.

Ik aarzel. Ik dacht eerst: meteen vier harten, maar nu denk ik eerst doublet en dan ongeacht wat partner antwoordt, harten. Partner weet dan dat ik loeisterk ben.

Ik zou doublet leggen en kijken wat mijn maatje biedt en daarna naar harten

Ik bied 4 harten

Doublet en daarna de harten noemen

Doublet en daarna harten met sprong

4 SA

4 SA en hoop op Klaver Aas kan dan slem spelen

Doublet

4 harten

Doublet en na een antwoord van partner of tegenpartij een sprongbod in harten. Mijn partner weet dan dat ik erg sterk ben.

2 ruiten. Ik heb manche interesse en geen andere mogelijkheid om mijn kracht aan te duiden,

Ik zeg 4 harten, verwacht niet meer dan 3 verliezers te hebben, wel een gokje natuurlijk

4 harten. Je hebt zelf 9 slagen in handen.

4 harten
Ik tel 9 slagen en 20 pt
Wil niet het risico lopen de manche te missen

Doublet om aan te geven dat ik heel sterk ben. Partner moet wat doen. Daarna geef ik aan dat ik ♥️ ♥️ wil spelen. Ik verwacht minstens de manche, slem misschien?

informatie doublet gezien het aantal punten

Doublet. Daarna bied ik harten

Doublet daarna de Harten bieden

4 harten

4 harten, partner heeft ook wat puntjes

2 SA

Direct 4 sans en hopelijk 1 aas bij partner

DBL: Als Z 3 ruiten biedt en mijn partner biedt ook (3 sch of 4 kl), dan heeft hij wat punten en bied ik daarna 4 harten; Als Z past, moet mijn partner bieden, ook met nul punten, waarna ik 3 harten bied: met DBL-3 harten geef ik aan sterk te zijn en nodig ik partner uit met een beetje steun 4 harten te bieden.

Aanvankelijk dacht ik eerst een (sterk) infodoublet en daarna harten. De kans dat tussentijds al op 3-hoog wordt geboden is echter aanwezig, zodat ik dan al naar 4H zou moeten gaan wil ik na aangegeven te hebben dat ik sterk ben ook de lengte van mijn Hartenkaart aangeven. Dan bied ik dus meteen de manche en ontneem partner azen te vragen. Daarom kies ik toch meteen voor 3H, een sprongbod dat lengte en sterkte aangeeft. Geen 4Harten want dan ontneem ik partner zoals eerder aangegeven, de kans azen te vragen. 3H is daarmee sterker dan 4H.

Begin met doublet, afhankelijk van antwoord partner naar 3 of 4 harten

Doublet

4 harten

Eerst ID, om informatie van partner te krijgen. Daarna 4SA azen vragen, voor sleminteresse. Het wordt een harten contract. Bij aanwezigheid van klaveren Aas en (kracht-)antwoord op ID is Heren vragen wellicht ook invol…

Eerst doublet en dan naar 4SA.

4 harten, denk 3 verliezers te hebben

Vier Klavers (Azen vragen)

4 harten

Doublet (je bent te sterk om direct een volgbod te leggen)

4 Harten

doublet. Maat moet iets zeggen.

DBL en daarna hartenbod met sprong tenzij partner vrijwillig hoger biedt dan nodig dan 4sa azen vragen

4 harten

Ik bied een informatiedoublet waarmee ik tegen min partner zeg: Partner ik heb een goede eigen kleur maar teveel punten voor een rechtstreeks volgbod. Partner is verplicht te bieden en in 2e instantie kan ik dan harten bieden met een sprong.

Ik zou gelijk 4♥️ doen
Kans is groot dat je alle ♥️ slagen binnen haalt. Ik mis in de andere kleuren in slechtste geval 4 slagen. Hoop dat partner ook wat heeft.

Doublet.

Eerst doublet, dan verder met harten, dit geeft dacht ik een sterke hand aan.

4 klaveren: azen vragen. Kan altijd nog naar harten

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. Je ziet hier de nieuwste uitzending:

5 1 stem
Artikelbeoordeling