Wat zou jij doen op het spel van Frans?

De tegenstander aan je linkerzijde opent 2 ruiten, een zwakke twee van (6 tot 10 punten en een zeskaart) en op het volgbod van partner biedt je rechtertegenstander ook nog eens 3 ruiten. Frans kwam er met zijn partner niet uit, benieuwd of het jou en het panel beter afgaat… Wat doe jij nu? Uiteraard horen we altijd graag je overwegingen erbij! Wil je ook jouw spel insturen, kijk dan even hier.

Doe mee via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:

Het spel van Frans in BridgeTV van 27 november 2023

Speel mee: post hieronder jouw bieding

TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien.

De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
62 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We kunnen weer meedoen, wat zou jij bieden?

Wij hebben zeker 10 + 14 HP en zijn dicht bij een manche van 4 Harten. De singleton ruiten versterkt mijn hand, dus ik zou daarom 4 Harten bieden. De tegenstanders hebben denk ik een punt of 16: 8 HP in het bos van 2 ruiten en ook 7-8 HP bij zijn partner .

Met 2Har belooft partner minstens een opening. Door het 3Rui bod ga ik ervan uit dat de tegenstanders alle Rui-punten hebben. Van de overgebleven 30 punten hebben wij er dus minstens 28. Ik vraag voor de zekerheid met 4SA de azen, en ga naar 6 Har, tenzij partner 0 azen heeft, dan wordt het 5 Har.

4ru, splinter met hartensteun.

Vier harten

16 pnt. + 2 extra vanwege de singleton ruiten = 18 punten. Twee harten is een 5 kaart en minstens 10 punten. Dus samen waarschijnlijk 28 punten: 4 Harten. Als ik 3 harten bied past mijn partner misschien.

4H, punten van TP vooral in R, mijn singleton is dan van grote waarde. Voor manche genoeg, voor slem waarschijnlijk niet, teveel Kl verliezers

3 schoppen

4 hrt

Ik bied 4H. Met min 5 H van partner en min 10 pnt hebben we de manche . Mijn singleton is +2. En de schoppen zijn na troeftrekken ook nog 3 slagen.

We hebben een hartenfit. En 16+2 +parther heeft minstens 10pnt = 28. Ik bied 4 harten.
Partner weet dat ik minstens 15pnt en wellicht kort in ruiten. Wellicht biedt hij verder??

Dit lijkt me 4 harten. Partner geeft met 2 harten tenminste een 5 kaart harten aan met ongeveer openingskracht. Met mijn 16 punten erbij haal je met gemak de manche. Met een extra singleton en een mooie hoge schoppen kleur moet dit geen probleem zijn.

Wat ik niet helemaal begrijp aan de bieding van de tegenstander aan de rechterzijde is dat er 3 ruiten geboden wordt. Dit lijkt me een uitnodigend bod en vraagt partner met maximale zwakke 2 de manche te bieden. Als ik ga rekenen hebben partner en ik samen al minimaal 26/27 punten. Tel daarbij op 6 a 10 punten van de zwakke 2 openaar links, dan zit je al op 32-36 punten en resteren er nog maar weinig punten bij de rechter tegenstander. Of gaat deze manier van punten tellen niet op omdat er tussengeboden wordt?

3 schoppen, sterk en nieuwe kleur

4 harten, partner heeft 5 hartens en minstens 10 punten, met mijn 16 + 2voor de singleton hebben wij ruim voldoende voor de manche en kan partner zo nodig 4 SA bieden.

Partner heeft 6 harten dus ik bied meteen 4 harten, 16 punten en een singleton ruiten

4 harten
Ik verwacht minimaal 10 pt bij partner. Hij is niet supersterk, want dan had hij doublet geboden.

Ik doe een doublet. Ik heb kracht partner wat kun jij nog meer over je kaart vertellen? Heb je een ruiten stop b.v . Of heb je ook schoppen. Of is je harten sterk dan 3 harten ? Samen minimaal 26 punten

4 harten

4 ruiten; “splinter” en tevens de kleur van de tegenpartij wat extra sterkte en mogelijk interesse in slem aangeeft. Bied partner 4 harten dan is dat einde verhaal.

4Rui= splinter+ha steun+ goede opening. Als je 4 ha biedt is dat m.i een eindbod. Even afwachten wat partner nu biedt.Misschien onderzoek naar 6 Ha.

Bied 4H: 16 pt; singleton Ruiten. 2H partner = > 10 en 5 krt H; Samen 28 punten en 8 H. ( je hebt zelf minstens 4 slagen op hand) Ik weet niet hoe partner zal reageren op 3 S. ( Nieuwe kleur op 3 niveau, MF ?)

4harten

4 harten. We hebben een hartendief, mijn partner heeft minstens 10 punten en ik kan mijn hand opwaarderen i.v.m. singleton ruiten

Twee schoppen lijkt mij nu het bod

4 harten. Ik denk dat we samen voldoende punten hebben voor de manche. Zij hebben 8+ ruiten, met mijn singleton maken ze daarmee 1 slag. Wij hebben ong 8 hartens en ook nog eens schoppen.
4 harten moet te halen zijn.

4 Harten

3 schoppen. Als partner steunt ga ik azen vragen met een dubbele fit.

4 Harten.
Partner doet een volgbod. Ik heb 16 punten, een singleton ruiten en 3 harten mee.

4H

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. Je ziet hier de nieuwste uitzending:

5 1 stem
Artikelbeoordeling