Het spel van Ans, wat zou jij doen?

Ans stuurde dit interessante spel in en daar zijn we blij mee, want het levert fantastische invalshoeken voor beginners en basisspelers. Dit spel gaat je een beter inzicht geven, gegarandeerd!

Let even goed op hoe de bieding gaat, want de eerste biedronde is al gedaan:

Voor je opent je tegenstander 1 harten, je past, links past ook en partner biedt nu 1 sans. De tegenpartij past. Wat zou je nu bieden?

Doe mee via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:.

Het spel van Ans, BridgeTV 30 januari 2023

Speel mee: post hieronder jouw bieding

Uiteraard horen we altijd graag je overwegingen erbij!

TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien.

De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
194 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2 klaveren stayman conventie

2 klaveren stayman

2 harten Jacoby

doublet

2 klaveren – stayman (4 kaart hoog en minimaal 8 pt)

2 klaveren Stayman

2♣️ Stayman conventie

Ik zou Stayman, 2 klaveren, bieden, op zoek naar fit in Schoppen. Als die er niet is dan vervolg ik inviterend met 2 sans. Partner heeft 15-17 pt en ik 9, dus als hij aan de bovenkant van zijn potentieel zit, dan wordt het 3 sans.

Doublet

2 klaveren

2 klaver ( stayman)

Mogelijkheid van een manche: 2 klaveren.

2 klaveren

2 klaveren,stayman

2S, partner geeft dan mogelijk 3S, zo niet dan 3SA

2 harten = Jacoby.

2 klaveren stayman

2kl stayman

2 klaveren stayman

2 klaver (Stayman) om te onderzoeken of we een fit in schoppen hebben.

2 klaveren Stayman

Ik bied 2Klaveren om te horen of mijn partner toevallig een 4-kaart Schoppen heeft. Bij de volgende bieding ga ik afhankelijk van het antwoord naar 2SA

2♣ – Stayman – 8+ pnt – 4-kaart in /♥

Partner bood Sans in de uitpaspositie. Heeft dus geen 15/17 maar 11/14 punten, wel een dekking in harten. De manche halen we dus niet.
Ik zou 2Klaveren bieden in de hoop op een reactie in Schoppen. Biedt partner 2Harten, dan ga ik naar 2Sans, want we hebben er 5 tegen in openingsbod. Biedt partner 2Schoppen dan pas ik. omdat we de manche niet kunnen halen.

2 klaveren stayman

2 klaver stayman

2 klaver Stayman ,daarmee geef ik in ieder geval 8+punten aan en hoogstwaarschijnlijk een vierkaart schoppen,zodat er waarschijnlijk een manche mogelijk kan zijn.

2 klaver: stayman

2 klaver- Stayman. Opzoek naar eventuele fit in schoppen . Partner heeft minimaal 15 max 17 punten. Zeker geen 5 kaart in hoge kleuren. Als partner geen 4 kaart schoppen heeft zal vervolg in Sans gaan.

2 klaveren, Stayman

2 klaver stayman

2 klaveren Stayman

Stayman ,8 minaal 8 punten geef je aan en 1 of 2 4 kaarten hoog

2 Kl Stayman. Ondanks dat de tegenstander 1 Ha heeft geboden. Als ik 1 Sch antwoord en het bod wordt Sch dan liggen de punten op tafel.

2kl. (stayman). Mogelijkheid van schoppen fit. Zo niet dan 3 ha. Vraagt of partner een stop in Ha heeft. Zo niet dan geen Sa. spelen

Ik zou passen. Partner heef Max 14 pnt. en doet een beschermend bod van 8 tot 14 pnt.met vaak een dekking in Harten.Een manche is dus ver weg met mijn 9 punter en een 4-3-3-3 verdeling nodigt ook niet uit om evt. Sch. te spelen. 1Sa lijkt me in dit geval het beste bod.

stayman en niet 2 SA omdat dat hartendekking impliceert

Doublet betekent bij ons , wilde ik eigenlijk zeggen als Jacoby voor 2 Sch maar dan geeft dat ook een niet gebalanceerde hand aan

Volgens de Jacobytransfer biedt ik 2 klaver vanwege mijn vierkaart schoppen.

2 klaveren (stayman)

Stagnant, 2 kl

2 klaver

Stayman 2klaveren

2Kl Stayman. Partner zal waarschijnlijk een 3kaart en stop in harten hebben, maar misschien wel een 4kaart schoppen. Zo ja, dan kunnen we schoppen spelen.

2 klaveren, stayman

2klaver

2 klaver stayman vraag naar de hoge kleuren

Ik zou ook 2 klaveren bieden. Stayman vier schoppen en 9 punten.

3 sans, ik tel 24 punten….

2 klaver stayman

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. Je ziet hier de nieuwste uitzending:

5 1 stem
Artikelbeoordeling