Zo leer je het, onze didactiek

Bridge is bridge. Het allerbelangrijkste verschil zit ‘m natuurlijk niet in de sport zelf, maar in de manier waarop je het leert. De gangbare meningen over de stof veranderen met regelmaat. Er is dus maar één vraag die telt: wat maakt nou dat je het snapt?

Het antwoord is eigenlijk zo simpel, dat we wel konden juichen. Veel trainingen (via sheets of ‘spelenderwijs’) zijn helaas vooral gericht op de stof, de ‘winnende’ methode is gericht op de mens die het moet leren. Een weldoordachte, modernere methode maakt dat onderscheid. BridgeSchool Arnhem wil niet dat je gaat nadoen of moeizaam aanleren. We willen je soepel trainen zodat je informatie echt in je opneemt en zelf direct en telkens weer toepast. Daar richten we ons op, met als grootste succes een trainingsvorm die voor iedereen werkt. Mooi gezegd, maar wat houdt dat concreet in?

Niks aanhoren… aanvóelen!

Problemen, wat zijn dat?
Zitten en luisteren is niet de manier om het in de vingers te krijgen. Veel docenten leggen uit aan de hand van een sheet of ‘spelenderwijs’. Toch wordt het belangrijkste vaak overgeslagen. Door telkens eigen beslissingen (durven) te nemen, leer je veel natuurlijker en dus sneller. Niet de regel staat centraal, maar inzicht. Het plezier zit er niet in dat je iets doet omdat het in een boekje staat. Snappen en toepassen: telkens weer zelf keuzes maken.

Leer Bridgen met een Lach

De voldoening proeven als het lukt en ervan leren als het fout gaat. Het lukt je met bridge (gelukkig) niet om uit de problemen te blijven, het is vooral de vaardigheid ermee om te gaan. Dat onderscheidt de bridger.

Spelen wordt een feest

Weg met frustratie. De volgorde in bridgecursussen van de oude stempel is: eerst biedtheorie en dan spelen. Daarmee schieten veel beginnende bridgers hun doel voorbij. Er is niets zo frustrerend als een contract bieden dat je in theorie kunt halen, maar waarin je – door te weinig speelervaring – down gaat.

BridgeSchool Arnhem heeft daarom gekozen voor een methode waarbij je niet telkens denkt dat je het nóóit zult leren. Het contract dat je biedt ook halen: daar doe je het voor. De prioriteiten liggen waar ze horen te liggen: bij het kaartplezier van het zelf beslissen. Dat werpt vruchten af. Als je eerst de waarde van de kaarten en hun combinaties leert kennen, door ermee om te leren gaan, wordt bieden veel interessanter en gemakkelijker. En spelen? Dat wordt gewoon een feest!

Dol op communicatie! Sterk team, individuele kracht.

Bridge is niet alleen een van de grootste, het is de mooiste teamsport die er is. Mensen zijn dol op communicatie. En bridge ís communicatie, het speelt een hoofdrol binnen het kaartspel, in je partnership, je team en bij de tegenpartij. Waarbij je naar hartenlust individueel kunt schitteren. Je hebt dan ook allerlei ‘soorten’ bridgers. De een is beter in communicatie en samenwerking, de ander heeft een rekenkundig inzicht, een derde gaat helemaal voor de psychologie.

Luchtige aanpak, hoogwaardige methode

De luchtige aanpak staat een hoogwaardige didactische methodiek niet in de weg, in tegendeel. Niet alleen is de basis heel solide, de methode zorgt voor een ‘superfit’. De training past altijd, hij is altijd op maat gemaakt. Door speciale meetpunten past het trainingsniveau zich doorlopend aan. Je merkt er niets van tijdens de ontspannen les. Het is ingebouwd in de methode, die is ontwikkeld in een samenwerking met de Hogeschool Arnhem. Bridge wordt je tweede natuur, die moet passen als een Gucci.

En na de lessen word je niet in het diepe gegooid. Dan ga je op je gemak verder in de Toekomstlijn.

Heb je nog meer vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Spelen in de DenkTank

Spelen bij Interbridge

SanderMartijn

Bridgeclub Interbridge: Gezellig Spelen elke Dinsdag Avond op een echte Bridge Locatie

Spelen bij Bridgeclub Arnhem-Noord

drielijnen

BridgeClub Arnhem-Noord is een Hechte Club met Vooral een Sociaal Karakter. Meedoen is Belangrijker dan Winnen. Elke DonderdagMiddag Gezellig Samen Bridgen.

Spelen bij Trainingsgroep DenkTank donderdag

DenkTank Donderdag Trainingsgroep

Spelen op vrijdag: open inloop voor iedereen

Bridgen op vrijdag in DenkTank Arnhem

Gratis abonneren BridgeTV

Meld je hieronder aan om het populaire BridgeTV: de basis te volgen! Ruurd en het panel gaan aan de slag met een spel van een inzender. Leerzaam met veel goede tips en superleuk voor beginnende bridgers en basisspelers.

Ik wil graag BridgeTV: de basis en de opwarmers blijven volgen