Wat is bridge en is het iets voor mij?

Dat vragen veel mensen zich af. Bridgespelers vragen zich af hoe ze kunnen uitleggen wat er zo leuk is aan dat spel waaraan ze helemaal verslaafd zijn. Je kunt er ook maar op één manier achterkomen. Meedoen!

Waarom is bridge zo populair?

Na voetbal, hockey en volleybal is bridge de grootste teamsport van Nederland. Dat is niet gek, je kunt het jong en oud leren. Je kunt het heel lang blijven doen. Het is de enige denksport die je echt in teamverband speelt. Dit sociale karakter geeft de bridgesport grote waarde voor iedere speler. Of dat nou op de club is, met een gezellig praatje erbij, of het geweldige gevoel in een wedstrijd met je teamgenoten.

Is bridge vooral voor ouderen?

Nee, het is absoluut voor jong en oud! Voor mensen die hun beweeglijkheid wat minder zien worden is even de deur uit naar je wekelijkse bridgeclub vaak het allerbeste medicijn. Dat maakt het een heel actieve, sociale en daarmee supergezonde activiteit voor ouderen.

Ook bij jongeren, zo blijkt uit onderzoek, ontwikkelt en stimuleert het veel talenten die in schoolvakken niet altijd benut worden. Er zijn landen waarin bridge al in het onderwijs wordt meegenomen. Lees ook Bridge, geen spel voor bejaarden…

Bridge is gewoon écht voor iedereen. Mocht je nog vooroordelen hebben over bridge, dan worden ze weggevaagd door Nederlandse bridgers van alle leeftijden die over de hele wereld spelen. In alle klassen is Nederland uitstekend vertegenwoordigd. Oranje heeft wereldkampioenen in de open klasse én bij de jeugd!

Is bridge moeilijk te leren?

Bridge is een uitdagende sport en daarmee juist  zo leuk. Dat betekent dat invensteren in je bridgespel loont. Maar het betekent zeker niet, dat je het niet kunt leren. De methode die we hanteren is erop gericht dat we snel kunnen zien of je hebt begrepen wat wordt uitgelegd.

Waarom eerst spelen en dan bieden?

Het spelen is de basis van bridge: de leider probeert voldoende slagen te halen. De tegenpartij probeert zijn plan te dwarsbomen. Voor zowel de leider als de tegenspelers geldt dus dat je zoveel mogelijk slagen wilt halen. Je leert je kansen op (meer) slagen te vergroten.

Om die reden is het belangrijk te beginnen met spelen en pas daarna leren ‘bieden’. Want om te kunnen begrijpen en waarmaken wat je biedt moet je eerst echt kunnen spelen.

Heb je voor de cursus een partner nodig?

Ook al speel je het spel uiteindelijk met een partner, bij de cursus speelt dit geen rol. Sterker nog, je leert juist mensen kennen met wie je later gezellig kunt spelen. Zo zijn er bij BridgeSchool Arnhem al vele partnerships ontstaan.

Wat maakt BridgeSchool Arnhem de beste bridgeleerschool?

Dat komt door de methode, die we ontwikkeld hebben in samenwerking met de Hogeschool Arnhem en de Nederlandse Bridge Bond.

Je hebt voortdurend checks of je alles snapt. Bij veel methoden zie je vooral sheets. Bij andere methoden zit je ‘snel aan tafel’ of leer je het ‘hands on’. Ook in die praktijk betekent dat een te grote aanvoer van nog niet relevante informatie, die daarom nog niet kan landen.

In een goed opgebouwde serie van vragen en oefeningen leer je echt spelenderwijs bridgen. Vanaf het begin krijg je als belangrijke situaties en beslissingen op het juiste moment en exact goed gedoseerd.

Dat is pas echt ‘hands on’ en precies op het juiste moment beland je aan tafel.

Lees hier meer over onze didactiek.

Geldt dat ook online ?

Ja, ook online is BridgeSchool Arnhem de populairste en beste plek om het te leren. Zowel voor cursisten als voor Ruurd is de Bridge met een Lach methode de allerleukste. Je hebt voortdurend interactie met alle cursisten en iedereen lacht veel. Het is een echt avondje uit, zoals bridgen dat gaat worden. We vinden elkaar al snel ook online aan tafel, in een beschermde omgeving. Kijk hier naar onze online trainingen.

Wat is het voordeel van het leren in een bridgeschool met een eigen bridgecafé?

Een belangrijk voordeel van de locatie is de Toekomstlijn waarin je na de cursus kunt deelnemen. Daarin kun je samen met je cursusgenoten wennen aan het spelen van een ‘bridgedrive’. Lekker ontspannen en veilig: blijven leren en vooral ook blijven lachen.

Kan ik kennismaken met Ruurd en de methode?

Ja, een leuke manier van kennismaken is door het kijken naar BridgeTV: de basis. Dat kan hier…

Wanneer kan ik bridge leren, helemaal vanaf het begin en op locatie?

Dat je er jong én oud mee kunt beginnen en het heel lang enthousiast kunt volhouden, biedt een zonnig uitzicht. Investeer meteen en pluk de vruchten snel. Als je van vooraf aan wilt beginnen, kies je voor Bridge met een Lach, dat kan nu al in twaalf lessen! We starten op 14 september 2022.