Beeld en geluid tips bij terugkijken

Hoor je geen geluid?

Het geluid in het filmpje werkt prima, maar je geluid kan uitgeschakeld zijn, of te zacht staan. Het geluid van het filmpje kan gedempt staan of het geluid van je apparaat zelf. Check eerst of het geluid in het filmpje aan staat. Je ziet dat aan het geluidsicoontje. Dat mag niet zijn ‘doorgestreept’ of voorzien zijn van een kruisje, zoals de op afbeelding. Klik er een keer op zodat het geluid aan staat.

Als je nog niks hoort terwijl het icoontje niet is doorgestreept of geen kruisje heeft, dan staat het geluid waarschijnlijk te zacht. Het geluidsniveau kun je verhogen met het ‘schuifje’ (door het verticale streepje naar rechts te schuiven).

Nog steeds geen geluid?

Dan staat het geluid van je computer waarschijnlijk uit of te zacht. Check dan even het geluid van je apparaat zelf, bij de geluidsinstellingen. Er mag dus géén streep door het icoontje staan en het geluidsniveau kun je verhogen met het ‘schuifje’ (door het verticale streepje naar rechts te schuiven).

Beeld

Zie je geen beeld? Sommige browsers tonen de filmpjes niet (meteen) met beeld of de afspeelknop. Ga dan even met de muis over het vlak zodat je de icoontjes ziet en klik op de play button (het driehoekje).

Volledig scherm

Wil je het beeld groter? Dat doe je door te klikken op het symbooltje met de vier pijltjes naar buiten.

Problemen op de Apple?

Ook het beeld in de film is prima in orde. Een versie van de browser Safari op Apple-computers blokkeert soms, beter kun je het dan op een andere computer kijken of Google Chrome of Mozilla Firefox gebruiken. Die hebben minder moeite met films en video’s.

Veel plezier met terugkijken!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik ben niet in de gelegenheid om direct te kijken, maar kijk graag achteraf als dat mogelijk is