Tips bij de cursus

Hoe kom je in de online cursus?

Je hebt per mail een uitnodigingslink ontvangen. Wanneer je op de link klikt kom je in de cursus (‘meeting’). Uiteraard heeft dat pas zin wanneer de cursus begint. Opent de link niet, dan kopieer je de volledige code en plak je die in de adresbalk van je browser.

Je hoeft Zoom niet te installeren

Als je voor het eerst op de link klikt krijg je de vraag of je toestemming geeft de koppeling te openen. Je kunt hier de Toepassing kiezen. Wil je het jezelf de volgende keer gemakkelijk maken vink dan ‘Altijd toestaan…koppeling opent’ aan. Zoom controleert zelf of je het programma op je computer hebt geïnstalleerd of eerder hebt gebruikt.

Als dit niet zo is krijg je twee opties: meedoen via je browser of installeren. Je kunt het gewoon gebruiken zonder het te installeren. Kies ‘Join from your Browser‘ (NIET ‘Download Now’). Als je niets aanklikt dan verandert het scherm na enkele seconden en kies je ook voor ‘click here to join from browser’. Vergeet niet akkoord te gaan met de Terms of Service en Privacy Policy (kies ‘I agree’).

Beeld en geluid

Zoom vraagt toestemming aan je om je camera en microfoon te gebruiken. Dat is goed, het is een gezonde veiligheidsmaatregel. Het is mogelijk dat ook je browser hierom vraagt. Als je Zoom nog nooit hebt gebruikt, ziet dat er lastig uit, maar het is alleen een kwestie van weten dat je die toestemming moet geven.

Geef toestemming aan Zoom:

Geef desgevraagd toestemming aan je browser (bijvoorbeeld Chrome):

Join with computer audio’

Soms krijg je de vraag of je het geluid van je computer wilt gebruiken of dat je wilt inbellen (dial in). Kies gewoon “join with computer audio”.

Beeld

Dezelfde toestemmingsvraag geldt voor je amera. Geef desgevraagd toestemming met ok:

Hou je beeld gewoon aan tijdens de cursus

Ook in Zoom zelf kun je je camera aan- en uitzetten. Laat deze tijdens de cursus gewoon aan, dus zonder streep door het icoon. Anders zien we je niet en ook je keuzes bij de vragen niet. Zorg dat je dus géén diagonale rode streep door het icoontje ziet. Zie je die wel, klik er dan 1 keer op, zodat de streep verdwijnt.

Praten tijdens de cursus

Wanneer je in de cursus bent, kun je zien of jouw eigen microfoon is in- of uitgeschakeld. Een rode streep door het geluidsicoon in Zoom betekent dat je geluid is uitgeschakeld. Wanneer je iets wilt zeggen, moet je dus eerst zorgen dat je microfoon aan is. Aan/uitzetten doet je door te klikken op het icoontje.

Toch geen geluid?

Heb je wel toestemming gegeven voor beeld en geluid, maar hoor je Ruurd toch niet? Dan staat het geluid van je computer waarschijnlijk uit of te zacht. Check dan even het geluid van je apparaat zelf, bij de geluidsinstellingen. Er mag dus géén streep door het icoontje staan en het geluidsniveau kun je verhogen met het ‘schuifje’ (door het verticale streepje naar rechts te schuiven).

Veel plezier met de live les!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties