Hoe zou jij verder bieden?

We beginnen het nieuwe jaar zoals je weet met een spel van Hennie, die te gast is in de eerste BridgeTV van dit nieuwe jaar! Vanwege persoonlijke omstandigheden in het team zenden we eenmalig op dinsdag uit in plaats van maandag. De oplossing en meer tips krijg je dus op 10 januari.

Doe nu mee met deel twee van het drieluikje

Om het kerstreces in te halen en 2023 fit te beginnen, bestaat de opwarming deze keer uit een ‘drieluikje’. Dit is de tweede en vóór de uitzending zullen we er nog een serveren. Heb je de eerste nog niet gedaan, dan is het leuk om deel 1 hier eerst te doen. Ook deel 3 is inmiddels beschikbaar. Doe mee met de opwarmer via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:

Speel weer mee: post hieronder jouw tweede bieding

Je hebt nog steeds de 7-kaart klaveren met 1 harten en 7 punten. Stel, je hebt in de eerste biedronde gekozen voor een bod van 1 sans en partner biedt nu 2 harten. Wat is nu je vervolgbieding? Uiteraard horen we altijd graag je overwegingen erbij!

TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien.

De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
107 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Partner biedt 2H: 5krt sch, 4+krt harten. We hebben geen fit in sch en harten. Met 1SA heb ik mijn punten gelimiteerd tot max 9. Ik bied 2 sch.

Ik denk aan 2SA. Alle kleuren zijn genoemd.

3Kl: zwak met 7krt KL. Max 6-9 pnt.

Ik bied 2 schoppen, de eerste/beste kleur van partner, die er dan verstandig aan doet om te passen.

Ik zou 2 schoppen bieden. Je weet dat partner een vijfkaart schoppen heeft. Je belooft nu twee schoppen. Voor drie klaveren ben je niet sterk genoeg.

Partner heeft geen 2 schoppen geboden, dus heeft een 5-kaart schoppen. En een 5-kaart of 4-kaart harten. Er is geen fit maar toch zou ik 2 Schoppen bijbieden. 2 Harten is helemaal geen fit en 3 Klaveren is met 9 slagen te hoog. En ik zou de schudmachine even nakijken!

Met het 1SA antwoord weet partner dat we geen 4-kaart hoog hebben. Toch biedt partner 2 harten. Misschien heeft hij wel 6 schoppens en 5 hartens..?
Dan zou 2 schoppen de juiste vervolgbieding zijn.

2SA – minsten 6 Ha

Ik denk aan 2 schoppen, partner 5 krt + 4 krt harten, misschien wel 6 krt, en meer dan 12pts, weet dat jij minimaal 2 sch hebt ivm SA, geeft aan dat hij door wil met zoeken naar fit

ik zou 2 schoppen bieden ,partner weet dat ik geen 4 kaart hoog heb en wil toch graag Ha of Sch spelen . ik denk dat hij meer dan 5 sch. heeft en ws geen of 1 klaveren

2 Schoppen, liever 5-2 fit.

2 schoppen bij gebrek aan beter

2 Schoppen, dan maar in de 7 fit

Noord heeft wellicht een 5-4 of 6-5 sch/ha verdeling en moet sterk zijn omdat Noord doorbied na mijn 1 SA (6-10 ptn).
Ik heb biedplicht en bied daarom 2 schoppen.

eerste instantie dacht ik na 1 sans 2 klaveren te bieden,maar na 2 harten bod v partner , bied ik nu 2 shoppen.

Ik bied. 2sch. Partner heeft 5 kaart sch e 4 krt hart en is min. In pnt. Hij weet door dit bod dat ik geen 3krt sch of 4krt harten heb. Ik kies dan voor 5-2 fit, manche zit er qua punten niet in.

2 Schoppen. Partner heeft 5 of 6 schoppen.

Ik ga 2 schoppen bieden!

3 KL, partner kent alleen nog maar mijn puntenkracht en weet nog steeds niets over mijn Kl kleur/lengte. Aan hem/haar de keus 3 SA te bieden.

ik blijf toch 3 klaveren bieden, voor andere biedingen heb ik geen keus

2 Schoppen. Partner heeft 5 kaart schoppen, 4/5 kaart harten. Is dus kort in ruiten en klaveren. Heeft 12-15 punten. De manche zit er niet in voor ons. Voor 2 SA hebben we te weinig puntenkracht. Dus kies ik de beste troefkleur (5+2, versus 4/5+1 )

na 2 harten pas ik

2 schoppen , samen 20 pnt ik heb 2 slagen en evt harten introevers

2 schoppen, 5-2 fit beste optie

3 klaveren

2 schoppen. Partner weet dat ik geen 4 kaart hoog heb en toch biedt hij 2 harten. Dus hij heeft zeker 5 harten en 5 schoppen, kort in ruiten en klaveren. Door 2 schoppen te bieden weet partner dat ik hooguit 2 schoppen en 2 harten heb. Als partner minimaal is doet hij er goed aan nu te passen.

2 Schoppen. Partner heeft zwakke opening met een vijfkaart schoppen en vierkaart harten of meer. Partner heeft twee-kleurenspel / unbalanced. We hebben geen fit. Partner heeft plaatjes in kleuren die genoemd zijn en zéér ws geen enkele honneur in de zeer weinige klaveren die partner heeft. Mede door gebrek aan sterkte/stop in ruiten is Sans geen optie. Entrees in mijn hand zijn schaars en liggen als we spelen op tafel. Gevecht om deelscore. Ben benieuwd of West-Oost nog hun ruiten-fit ontdekken…

3K, partner heeft 5kaart schoppen en 4kaart harten. Deze beide kleuren bevallen niet. Met 3K geef ik zwakke hand (6-9 was al door 1SA gemeld) aan met veel klaveren.

2 Sch. / 3 niveau is te hoog gegrepen.

Partner heeft een nieuwe kleur geboden dus geldt voor mi nog biedplicht. De lange klaverenkaart is te zwak om een klaverencontract te spelen maar kan van nut zijn in een SA contract. Partner heeft minstens 9 kaarten in schoppen en harten. Voor ruiten en schoppen heeft hij dus maximaal 4 kaarten en omdat hij een harten herbieding doet na mijn 1 SA heeft hij waarschijnlijk een singleton of renonce in een van de lage kleuren. Het is dus beter om schoppen te spelen. Ik bied 2 schoppen.

2 sa

Partner heeft 5krt Schoppen en 4 krt Harten Mijn Klavers zijn te zwak en partner weet dat ik 6/9 pt heb. Ik zal 2Schoppen bieden.

2sch is voor mij maximaal

Twee Schoppen; preferentieel bod. Liever op 2 niveau spelen met ( 5+2) 7 schoppen totaal,

3 kl. Met 1 SA reeds aangegeven dat je 6-9 pt hebt. Met 3 kl geef je vervolgens je lengte in klaveren aan. Wrs heeft maat 1 of 2 klaveren mee.

2 schoppen. Partner heeft 15-17 punten 5 schoppen 4 harten. De lage kleuren zijn te zwak voor 2sa. Dan een 5-2 fit in schoppen

Dan zou ik voor 2 schoppen kiezen ook al hebben we waarschijnlijk geen fit

Ik zou dan voor een redbod gaan. 2 schoppen. In schoppen heb je samen 7 in harten 5 kaarten. Singelton harten is interessanter in troefcontract.

2 schoppen, voor 3 klaveren zijn te weinig punten.

op 5 krt schoppen, en nu 2 harten, verder met 2 schoppen, preferentiebod

Mogelijk twee schoppen maar passen sluit ik ook niet uit. Dus…twijfel.

Partner heeft schoppen en harten geboden.
Heeft een 5 kaart schoppen en een (minimaal) 4 kaart harten.
Partner weet dat ik 6-9 punten heb.
Hij doet een reverse bieding, minimaal 15-16-17 punten
Ondanks de wat magere ruiten dekking zou ik toch 2 SA bieden.
Ik laat het verder aan de openaar om eventueel naar 3SA te gaan. Met 2SA geef ik duidelijk aan dat ik 8 of 9 punten heb.

2 schoppen lijkt me beste kans, partner zal waarschijnlijk passen of 2 sans bieden

2 schoppen

2 schoppen bod, partner belooft een 5 kaart schoppen en 4 kaart harten. 5-2 fit is het beste m.i.

3♣️
Ik heb geen fit in kleuren partner. Wel 7♣️ kaarten. Dus deze bieding.
( 2 ♠️ zou ook kunnen)

2 schoppen, pas vind ik niet verstandig want partner heeft een 4kaart harten.

Ik zou nu 2 schoppen bieden: preferentiesteun: beter schoppen dan harten. Partner heeft in elk geval 5 schoppens. Niet doorgaan met klaveren want je gaat dan al naar 3-niveau met te weinig punten.

2 schoppen

2 Schoppen, partner weet dat het geen dri-kaart is, anders hadd ik direct gestuund. Dit houdt dan ook in dat ik zwak ben.

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. BridgeTV is een samenwerking tussen BridgeSchool Arnhem en de Nederlandse Bridge Bond. Haalt jouw spel de uitzending, dan beloont de Bridge- en Boekenshop dat met een prijs.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling