Hoe zou jij verder bieden?

In de eerste uitzending van 2023 (op dinsdag 10 januari) zal Hennie te gast zijn. Om het jaar fit te beginnen, bestaat de opwarming deze keer uit een ‘drieluikje’. Dit is de derde en laatste. Vanwege persoonlijke omstandigheden in het team zenden we eenmalig op dinsdag uit in plaats van maandag. De oplossing en meer tips krijg je dus op 10 januari.

Doe nu mee met deel 3 van het drieluikje

Zoals je weet hebben we ditmaal een drieluikje rondom het probleem van Hennie:

  1. Heb je de eerste nog niet gedaan, dan is het leuk om deel 1 eerst te doen
  2. Ga dan naar deel 2
  3. Tot slot kun je nadenken over deel 3, dat is onderstaande situatie. Veel plezier!

Doe mee met de opwarmers via je favoriete kanaal, gewoon hier op de website of via:

Speel weer mee: post hieronder jouw derde bieding

Je hebt nog steeds de 7-kaart klaveren met 1 harten en 7 punten. Je hebt in de eerste biedronde gekozen voor een bod van 1 sans en partner biedt nu niet 2 maar 3 harten. Wat is nu je vervolgbieding? Uiteraard horen we altijd graag je overwegingen erbij!

TIP Je kunt bij de reacties zelf kiezen of je de nieuwste of oudste reacties bovenaan wilt zien.

De eerste keer vraagt het programma om jezelf bekend te maken, dat is om te voorkomen dat spambots reageren.  Je naam wordt getoond bij je reactie, verder worden nooit ergens gegevens gebruikt.

Abonneer
Laat het weten als er
87 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik zou 3 schoppen bieden. Partner kan dan nog kiezen om naar 3 sans te gaan.

3 schoppen. Het 3H-bod van partner geeft aan 18-19 punten en 5+-krt schoppen en 5+ krt harten (partner weet al dat je geen 4 krt harten hebt, anders had je die geboden, dus meldt een 5+ krt). Ik heb wel duidelijk voorkeur voor schoppen boven harten, dus geef dat aan. Partner weet dat ik geen 3 krt schopppen heb, anders had ik die al laten horen in 1ste bijbod en kan nu zelf kiezen tussen pas of bij 6+ krt 4 schopppen.

partner springt naar 3H. heeft dus veel punten en waarschijnlijk 5 schoppen en 5 harten. dan blijven er 3 kaarten over. Misschien 1 of geen klaveren en 2 of 3 ruiten. gevaarlijk om 3SA te spelen, want kan alleen met klaveren Aas naar lange klaveren. Daarom maar 3 scoppen bieden.

3 SA, partner is sterk en zal dus mogelijk ook vast nog wel een plaatje in ruiten hebben naast mogelijk 2 5 kaarten hoog; en als ruiten gestart wordt wordt er naar mijn vrouw derde toegespeeld.

3SA. Partner beloofd minimaal 4 krt harten, wellicht 2 5 kaarten hoog. Met deze punten moet het lukken.
hij heeft wrs geen dekking in de klaveren om zelf 3 SA te bieden.

3 schoppen. Ik heb mijn kaart al verteld. Dus ga ik mee met de schoppen. Als p. overwaarde heeft mag hij zelf kiezen. Drie sans is voor mijn ruiten te zwak.

Ik zou 3SA bieden. Het 3H-bod van partner is manche forcing, partner heeft dus 18-19 punten, 5-krt schoppen, 4-krt harten. Er is geen fit in harten noch in schoppen, de kleuren die in mijn hand de zwakste zijn, heeft mijn partner, dus 3SA.

Partner doet sprongbod in nieuwe kleur, 18-19 punten, mancheforcing. Geen fit in harten of schoppen, zou 3 SANS bieden.

Ik zou hier 3sa bieden partner met 18 a 19 punten en er is geen fit in harten en sscoppen

Ik zou 3 schoppen bieden. Partner heeft 18-19 punten 5krt schoppen 4krt harten. Als er ruiten gespeeld wordt met 7 of 8 kaarten ruiten bij de tegenstander kunnen ze met een gemarkeerde snit mijn vrouw vangen en 5 ruiten slagen maken.

3 SA. Trust your partner.

3SA lijkt mij het goede bod.

3 schoppen

3 sa

Partner heeft 18-19 pnt. samen 25 pnt. geen fit in H en Sch.
mijn bod is nu 3 Sans.

4 ha

Nu zeg ik 3SA – er zitten nu meer punten bij ons en dus meer ‘stops’, maar er blijven ongetwijfeld ook nogal wat verliezers doordat we in geen enkele kleur lengte hebben. Bij 3SA mag ik 4 verliezers hebben, bij 4S maar 3… Daarom heeft SA nu mijn voorkeur.

3SA

3♠️

Ik kies voor 3 schoppen, ik reken op een 5 kaart bij partner , partner kan daarna altijd nog naar 3 SA gaan

3SA, dat moet een kans hebben. Partner heeft minstens 15 punten en dekking in de hoge kleuren.

Het is forcing dus ik moet kiezen uit 3 schoppen of 3SA. Ik kies voor 3 schoppen en dan is het aan partner om wel/niet naar 3SA te gaan.

ik ga er van uit dat partner via Jacoby vraagt om 3 schoppen te bieden. dat doe ik dus ook.
partner kan nu zelf kiezen 4 schoppen of 3 sans

Misschien 4 schoppen bieden, mogelijk heeft partner 6 schoppen en 5 harten

Ik zou afmaken in 3SA. Partner heeft mogelijk 2 x 5-kaarten, in ieder geval een 5- en een 4-kaart zonder dat er een fit is. En 18/19 punten. Samen met mijn 7 kan ik de manche bieden. Hij nodigt daartoe ook uit met zijn sprong.

Ik zou gaan voor 3 Schoppen. Partner heeft wel kracht maar gaat zelf niet naar 3SA.
Partner heeft nu de mogelijkheid om voor 4 Schoppen of 3SA te gaan. Ik vind mijn ruiten dekking onvoldoende om zelf naar SA te gaan.

3sa

3S

Partner heeft 15-16 punten
3sa zou ik zeggen

3H is manche forcing. 3 schoppen geeft aan dat ik maar 2 schoppen heb (met drie schoppen had ik zijn eerst schoppen bod gesteund) en dat ik geen sans verdeling heb dus wij hebben geen fit. Hij kan altijd nog naar 3SA

3Sa. Partner heet 18-19 pot (manche-forcing) en ik stop zowel klaver als ruiten. Klaverlengte kan mogelijk een mooie slagenbron zijn.

3 shoppen: de 5 kaart van partner

3 sans, partner heeft punten, verdeling is goed, ik durf het wel te gokken. Betere mogelijkheid om de manche te spelen zie ik niet

3SA

Ik zou 3S bieden en het aan partner overlaten om het eindbod te doen

3 sans

3 sans

Ik zou ook voor drie sans bieden want ik heb maar 7 punten en geen ondersteuning in de harten.

3 Schoppen. Ik heb geen dekking in ruiten

3sa samen 25 punten. Partner heeft schoppen en harten .

3 Schoppen. Partner heeft tweekleuren-kaart (min 5 schoppen en 4 harten) én 18-19 punten. Zijn 3 H is mancheforcing. Ik geef met mijn bod aan dat ik 2 schoppen heb (bij meer had ik direct gesteund) en geen Sans-verdeling. We hebben samen minimaal 7 schoppen. Verwacht er eigenlijk wel 6 bij partner. – dan biedt ie 4 schoppen. Die heeft verder misschien een ‘losliggende’ honneur in ruiten OF klaveren. Klaveren is in Sans alleen wat waard als partner de klaveren weer zou kunnen aanspelen waarbij aas en de overgebleven kleintjes door lengte waardevol zijn geworden. Ook verwacht ik in Sans ruitenvrouw-snit en drie of meer verliezers in ruiten.

nu bied ik 3 sa
Partner heeft sch en harten en ik dekking in de ruiten en kl

3S omdat ik te weinig punten heb voor de manch en te weinig troeven

gezien het aantal punten, kies ik nu voor 4S ondanks een 5/2 fit. singelton H2, biedt mogelijk perspectief

3 sanse

4 sch, de singleton harten zie ik als voordeel.

3Schoppen. Sans vind ik te gevaarlijk, gezien de ruiten en klaver is, behalve de aas, ook zwak.
Partner kan nog voor 3SA kiezen als hij voldoende dekking heeft.

3 sans. Er is schoppen en harten geboden door partner de andere kleuren heb ik

Partner doet een sprongbod. Dit bod is manche forcing. Ik mag dus niet passen. Ik heb geen fit in schoppen noch in harten, wel een stopkaart in ruiten, klaveren en schoppen en partner heeft stopkaarten in harten. Ik bied 3 SA

3SA. Partner geeft 18-19 pt aan.

Bridge. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Heb jij net leren bridgen? Of speel je al en wil je meer ontdekken? Volg bridgecoach Ruurd en het panel van basisspelers.  Je geniet nóg meer van bridge, veel plezier! Vergeet ook niet je eigen spel in te sturen dat maakt het nóg leerzamer. BridgeTV is een samenwerking tussen BridgeSchool Arnhem en de Nederlandse Bridge Bond. Haalt jouw spel de uitzending, dan beloont de Bridge- en Boekenshop dat met een prijs.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling