Maak kennis met BridgeSchool Arnhem en docent Ruurd Riewald via BridgeTV

De Nederlandse Bridge Bond zendt online BridgeTV uit. Maak kennis met docent Ruurd Riewald, het grote demonstratiebord en de methode van BridgeSchool Arnhem in BridgeTV: de basis.

Wat is bridge?

1. Wat is bridge en is het iets voor mij?

Dat vragen veel mensen zich af. Globaal zou je kunnen zeggen dat iedereen die van andere kaartspellen of denksporten houdt al snel bridge nóg leuker gaat vinden. De veelzijdigheid van bridge is groter en de brede sociale aspecten houden het dynamisch. Klaverjassers en rikkers worden vaak notoire bridgers. Maar ook wanneer je houdt van puzzelen, […]

2. Waarom is bridge zo populair?

Na voetbal, hockey en volleybal is bridge de grootste teamsport van Nederland. Dat is niet gek, je kunt het jong en oud leren. Je kunt het heel lang blijven doen.

bridge met een lach 3 de tegenpartij biedt mee

3. Is bridge vooral voor ouderen?

Nee, het is absoluut voor jong en oud! Voor mensen die hun beweeglijkheid wat minder zien worden is even de deur uit naar je wekelijkse bridgeclub vaak het allerbeste medicijn. Dat maakt het een heel actieve, sociale en daarmee supergezonde activiteit voor ouderen.

Ook bij jongeren, zo blijkt uit onderzoek, ontwikkelt en stimuleert het veel talenten die in schoolvakken niet altijd benut worden. Er zijn landen waarin bridge al in het onderwijs wordt meegenomen.

4. Is bridge moeilijk te leren?

Bridge is een uitdagende sport en daarmee juist  zo leuk. Dat betekent dat investeren in je bridgespel loont. Maar het betekent zeker niet, dat je het niet kunt leren. Zeker niet van een gediplomeerde bridgedocent met een doordachte lesmethode. De methode die we hanteren is erop gericht dat we snel kunnen zien of je hebt begrepen wat wordt uitgelegd. En alle cursisten van BridgeSchool Arnhem weten: je blijft erbij lachen!

BridgeSchool Arnhem

5. Welke methode hanteert BridgeSchool Arnhem? (En: waarom eerst leren spelen en dan bieden?)

Het spelen is de basis van bridge: de leider probeert voldoende slagen te halen. De tegenpartij probeert zijn plan te dwarsbomen. Voor zowel de leider als de tegenspelers geldt dus dat je zoveel mogelijk slagen wilt halen. Je leert je kansen op (meer) slagen te vergroten.

Om die reden is het belangrijk te beginnen met spelen en pas daarna leren ‘bieden’. Want om te kunnen begrijpen en waarmaken wat je biedt moet je eerst echt kunnen spelen.

heb je bridgepartner nodig?

6. Heb je voor de cursus een partner nodig?

Ook al speel je het spel uiteindelijk met een partner, bij de cursus speelt dit geen rol. Sterker nog, je leert juist mensen kennen met wie je later gezellig kunt spelen. Zo zijn er bij BridgeSchool Arnhem al vele partnerships ontstaan.

BridgeSchool Arnhem methode

7. Wat maakt BridgeSchool Arnhem de beste bridgeleerschool?

Dat komt door de methode, die we ontwikkeld hebben in samenwerking met de Hogeschool Arnhem en de Nederlandse Bridge Bond.  Lees hier meer over onze didactiek.  Een ander belangrijk voordeel van de locatie is de Toekomstlijn waarin je na de cursus kunt deelnemen. Daarin kun je samen met je cursusgenoten wennen aan het spelen van een ‘bridgedrive’. Lekker ontspannen en veilig: blijven leren en vooral ook blijven lachen.

Bridge met en Lach 1: leren spelen

8. Wanneer kan ik beginnen met bridgeleren?

Dat je er jong én oud mee kunt beginnen en het heel lang enthousiast kunt volhouden, biedt een zonnig uitzicht. Investeer meteen en pluk de vruchten snel. Als je van vooraf aan wilt beginnen, start je met Bridge met een Lach 1. Dat kan 1 keer per jaar, we beginnen in september. De precieze datum en wat de lessen inhouden lees je hier…

opfriscursus

9. Kan ik ook meedoen met Bridge met een Lach als opfriscursus?

De ‘Bridge met een Lach’ trainingen  zijn niet alleen nuttig voor absolute beginners, zo toont de praktijk. Ze blijken ook zeer geschikt voor spelers met clubervaring of cursisten die moeite hebben ondervonden met de oudestijl leermethode die op veel plaatsen gangbaar is (geweest). Spelers die zich alsnog inschrijven bij Bridge School Arnhem, gaan met meer […]