ruitenboertoernooiKomende week kun je weer meedoen aan ‘de Ruitenboer’. Al is het het grootste bridgetoernooi ter wereld, het ruitenboertoernooi is niet voor iedereen een bekend begrip. Dat is zonde, want het is mooi opgezet. En het is een ‘rondje van de club’, je betaalt geen inschrijfgeld, dus wat wil je nog meer. 🙂

Daarom misschien een korte toelichting:

Je speelt gewoon op je clubavond of -middag mee. Je maakt kans op wijn en meesterpunten en aan het eind van de avond kun je in een boekje de spellen die je hebt gespeeld terugzien met leerzaam commentaar.

Iedereen mag meedoen. Zolang je rating niet te hoog is* is en je sinds het seizoen 2013-2014 geen bondscompetitie speelt, maak je ook nog kans op plaatsing voor de halve finale in de buurt en vervolgens de finale in Utrecht. Daar kun je meedingen naar de geldprijzen.

Maak je verder over de precieze regels geen zorgen: de wedstrijdleider weet hoe het werkt. Om te beginnen is het vooral een erg leuk en laagdrempelig toernooi met feestelijke voorrondes. Het is het grootste bridgetoernooi ter wereld, waaraan je heel eenvoudig mee kunt doen op je clubavond.

*onder de 1800, of onder de 2200 wanneer je op meer dan 1 club speelt

Meer informatie over het Ruitenboertoernooi 

Meer informatie over het Ruitenboertoernooi vind je op de website van de BridgeBond.