Interbridgetoernooi 2023 feest der herkenning

Het Interbridgetoernooi 2023: als vanouds supergezellig, lekker sterk bezet en door de speciale opzet ook voor de spelers tot hoofdklasse een interessant toernooi. Met veel vertrouwde en bekende gezichten uit zeer ruime omtrekken. Wedstrijdleider Koos heeft het af en toe druk, dat heb je met een actuele Zwitsers, maar houdt het ogenschijnlijk ongeregelde ‘zootje’ uitstekend bij elkaar. Voor sommigen is het toernooi de laatste actie voordat ze aantreden in Straatsburg, op de Transnational European Championships, waarop we ze natuurlijk alvast veel succes wensen.


Prijsuitreiking

City Aces Dream Team Winnaars Hoofdklasse: Ming, Louis, Hans en Bill

Tweede plaats hoofdklasse team Ruiten 7: Theo, Tracy en Piet

Hoofdklasse en lager Plaats 3 team Victoria: Willy, Christa en Roelof

De winnaars van het Interbridgetoernooi 2023: Zeerob 4 Neils, Paul, Ivar en Jaap

De tweede plaats Interbridgetoernooi 2023: Ruben, Eric, Dennis en Rens

De derde plaats Interbridgetoernooi 2023: team Chocar: Thibo, Chris, Jamilla en Mark

Dubbele bonus

De ruiten 7 is een bijzondere kaart op een dag als vandaag. Je kunt er een biertje mee winnen als je er de laatste slag mee haalt en het spel met een positieve score afsluit. Maar belangrijker nog, je kunt er de sociale teamprijs mee verdienen door dit op Briljante Wijze te doen en je teamleden te laden met een heel krat bier. Die eer valt te beurt aan Christa, die daarmee twee keer in de prijzen valt. Dubbel gefeliciteerd, want ook de derde plaats in de categorie ‘tot Hoofdklasse’ is voor haar team Victoria (op de foto met teamgenoten Willy en Roelof, Paul heeft het fotomomentje gemist).


De hoofdprijs in de Hoofdklasse is voor het team City Aces Dream Team. De City is Den Haag, het dreamteam bestaat uit Ming Bong, Louis Huf, Bill Swaager en Hans Gütlich, gefeliciteerd!Winnaars Hoofdklasse: Ming, Louis, Hans en Bill

De tweede plek in de hoofdklasse is voor team Ruiten 7, dat de plek voor volgend jaar alweer heeft gereserveerd: Tracy, Piet, Theo en Steven.

De hoofdprijs in de Hoofdklasse is voor het team City Aces Dream Team (foto). De City is Den Haag, het dreamteam bestaat uit Ming Bong, Louis Huf, Bill Swaager en Hans Gütlich, gefeliciteerd!


 Titanenstrijd om winst 2023

Dan gaan we over op de prijsuitreiking in de open categorie, en die is weer strong as fishermen. De derde plaats is voor team Chocar, bestaande uit Chris Westerbeek en Mark Thiele, Thibo Sprinkhuizen en Jamilla Westerbeek.

De tweede en eerste plek? Die verdienen een verhaal.

Op dit toernooi is geen enkele wedstrijd gemakkelijk, toch verzamelen de Groningers Ivar, Jaap, Paul en Neils de nodige victory points voordat ze de laatste ronde team Stuurman ontmoeten. Bijna is board 25 van de finaleronde hen fataal:


Vind het gaatje in de dijk

Soms zit je Waterloo in één keuzemomentje. Dat kan zogezegd de vinger uit de dijk wringen. Aan tafel 1 verloopt het spel wat tam. Ivar en Jaap laten het door Eric en Ruben geboden 3 sans spelen en met een dunne maar afdoende dekking in de door de tegenstanders geboden kleur zijn tien eenvoudige slagen binnen.

Aan tafel 2 ontspint zich zo’n beslismomentje. Daar gaat de bieding nog verder na 3 sans:
Pas – 1 klaveren – 1 schoppen – 1sans
3 schoppen – 3 sans – 4 schoppen – 5 klaveren
pas – pas – pas

Zuid biedt hier nog en geeft oost-west zo’n mogelijk allesbeslissende keuze. Het bod van 4 schoppen zet de druk op dat kleine gaatje in de dijk. Zelfs 5 schoppen was met -500 nog een goede redding geweest dus het is een verantwoorde actie. West kiest voor 5 klaveren waar 4 sans een stuk beter had uitgepakt, maar dan was de uitslag niet zo ongelooflijk spannend geworden.


Hij kraakt, maar barst niet

Hoewel het verschil bij aanvang van de wedstrijd best groot is, brengt dit spel in de directe confrontatie een behoorlijke verschuiving in de stand en eindigen de teams op exact hetzelfde aantal vips van 103,11, dus op de twee cijfers achter de komma. Wat scheelt het? Nou níks dus.

Nu beslissen de weerstandspunten (de kracht van de tegenstanders op dit toernooi) het toernooi. De Zeerob heeft een stuk langer aan de tafels 1 en 2 gespeeld, waardoor die dijk wat kon hebben. Deze overall weerstand zorgt ervoor dat Ivar Beijl, Jaap Stomphorst, Niels de Groot en Paul Jansen alsnog de buit meenemen richting Groningen. De getoonde ‘weerstand’ maakt Zeerob 4 de terechte winnaars van het Interbridgetoernooi 2023, gefeliciteerd!


De beste stuurman

De beste stuurlui komen du s uit het verre noorden en dat betekent een tweede plek voor team Stuurman. Oorspronkelijk zou Stuurman drie R’s mobiliseren, echter captain Dennis speelt met Rens, Ruben en Eric. De laatste valt succesvol in voor de initiële ‘derde R’: Ruud von Seida. Want inderdaad, tot eigen en zeker ook tot ons grote verdriet moet Boedhy voor het eerst sinds mensenheugenis het Interbridgetoernooi missen. We zetten de drankjes alvast koud voor volgend jaar en bestellen de pizza.


Iemand pizza?

Jamilla bezorgt de lokale pizzakoerier trouwens een goede dag door extra ruim in te slaan per persoon, een goede bodem kan echt geen kwaad bij een after party. Niet verzaken, emoties onderhouden van het systeem (ja, dat bestaat dus), claimen voor de tegenpartij: zo’n derde helft is gewoon extra lastig. Maar die blijft dan ook altijd in Arnhem.


1 juni 2024: bewaak die datum met je leven

Het eerstvolgende Interbridgetoernooi is op 1 juni 2024. Spijker de datum vast in je agenda en schrijf je team op tijd in, zodat wij jou en jij het toernooi niet hoeven missen.

Natuurlijk zijn we heel blij met de perfecte verzorging van de lunch door Tineke, Mark, Cootje en Elsbeth. Carlijn zou heel trots zijn en wij zijn dat ook. We bedanken iedereen voor de gezellige dag en de mooie woorden die we gisteren en vandaag hebben mogen ontvangen. Altijd heel erg leuk om te horen en tot volgend jaar!


Een foto vertelt (en een filmpje nog meer)

Lekker weer, heerlijk eten, soepele organisatie en een geweldig sfeer. Kortom, een toptoernooi met een verdiende overwinning. We hopen dat jullie net zo genoten hebben als wij. Je zou er uren over kunnen schrijven, je kunt er beter naar kijken en luisteren.  Dus wil je alle winnaars, de foto’s en vooral ook filmpjes zien? Check dan het album.

De volledige uitslag vind je op de website van Interbridge.


Voorinschrijving 2024

We waren weer snel volgeboekt, wil je volgend jaar worden ingeseind? Meld je aan voor de voorinschrijving. Je ontvangt als eerste bericht en we reserveren dan tijdelijk een plekje voor je.


Voorinschrijving Interbridgetoernooi

Meer bridgen in de DenkTank

100 handen drive zomerdrives in de DenkTank Vrijdagavond bridge


Heb je de smaak van een toernooi in de DenkTank te pakken?

Ook de Zomerdrives komen er alweer aan.

Wil je daarop niet wachten, de drives op vrijdag zijn altijd open, zowel voor de beginners als voor de meer ervaren spelers. Kijk hier hoe gezellig de vrijdagavond is. Dus ben je een weekendje of een vakantie in de buurt van Arnhem? Kom gezellig langs, welkom!


Interbridgetoernooi 2023 Overall Winnaars


Waarom bridgen in de DenkTank?